Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovačke glazbenice nastupile u dvorani Yehudi Menuhin Forum u Bernu

30.09.2019.

17:09

Autor: Radio Dubrovnik

Stefani Grbić

Stefani Grbić

Foto: - / -

Dubrovačke umjetnice violinistice Đana Kahriman i Iva Vukić, violončelistica Martina Vuletić, pijanistica Stefani Grbić te studentica pjevanja u Bielu Nikolina Dominković nastupile su u koncertnoj dvorani Yehudi Menuhin Forum u Bernu.

Nastupile su sa švicarskim zborom Belperchor i ansamblom Camerata Zagreb u organizaciji Belperchoira pod vodstvom Mathiasa Behrendsa.

Na prvoj koncertnoj izvedbi 25. rujna nazočila je i Hrvatska veleposlanica u Švicarskoj dr. sc. Andrea Bekić te se posebno zahvalila solistima sopranistici Nikolini Pinko i pjevačici Nini Kraljić koja nas je 2016. predstavljala na Euroviziji u Stockholmu. Veleposlanica je izrazila oduševljenje na švicarsko-hrvatskoj suradnji te pružila podršku za iduće koncerte.

Program je sadržavao širok repertoar od popularne glazbe (Abends, Broken Vow, Lost on you, All by myself, Addicted to you) do klasike (Ebben! Ne andro lontana, Tu vedrai che amor in terra) te je u repertoaru također izvedena Tvoja Zemlja na opće oduševljenje publike. Sve aranžmane je posebno za ovaj ansambl i zbor napisao Wieland Reissmann, sa iznimkom skladbe The Hours koju je aranžirao naš sugrađanin dubrovčanin Damir Butigan.

Na drugom koncertu 27. rujna uslijedila su dva dodatka te stajaće ovacije, a u nedjelju 29. rujna će uslijediti i treći koncert.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.