Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice: Sandra Sekulić predstavila se ilustracijama

22.01.2019.

09:04

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U suradnji Društva za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica i Dubrovačkih knjižnica u ogranku Lapad (zgrada Atlant centra) otvorena je izložba ilustracija dubrovačke slikarice i ilustratorice Sandre Sekulić.

Ilustracije, izrađene tehnikama akvarela i tuša, korištene su u knjigama za djecu i mlade "Put u ljubičasto" Renate Zlatković, "Basne" Marije Đanović i "Sasvim (ne)obične priče" Jelice Gjenero.

Sandra Sekulić rođena je u Dubrovniku 1993.; maturirala je 2012. na Slikarsko-dizajnerskom odjelu Umjetničke škole L. Sorkočevića u klasi Davora Lucianovića. Izlagala je na kolektivnim i samostalnim izložbama: Stari zanati (2016.), Svetom Vlahu u čast (2016.), Stari Mačak (2016.) (izložba posvećena Andriji Mauroviću) i Minčeta kao motiv (2016.). Prošle godine oko 150 njenih ilustracije bilo je izloženo u Narodnoj knjižnici Ston.

Cijelokupnu galeriju fotografija možete pogledati na službenoj Facebook stranici Dubrovačkih knjižnica.

Izložba se može pogledati do 17.veljače. Radno vrijeme ogranka možete vidjeti na: https://www.dkd.hr/informacije/radna-vremena/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.