Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački karnevo 2015.

10.02.2015.

12:50

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalna karnevalska manifestacija Dubrovački karnevo 2015. održat će se i ove godine, i to od 13. do 17. veljače. Organizatori Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada najavljuju tijekom četiri dana dubrovačkog karnevala, bogati program i čitav niz zbivanja koja su i ove godine najviše usmjerena na djecu i mlade.

Od mimohoda maškaranih grupa iz dječjih vrtića, "faćende" od malih maškara, mimohoda i partyja za dubrovačke osnovce i srednjoškolce, do karenvalskih radionica izrade tradicionalnih maski, izložbe karnevalskih maski, kostima i fotografija , Maškarate ispod kuplja, koncerta pod maskama Dubrovačkog simfonijskog orkestra, do Ultimog od karnevala u Revelinu, u utorak 17. veljače, Dubrovački karnevo će i ove godine u svoj program uključiti i udruge Le petit festival i Dart, Art radionicu Lazareti, plesni studio Lazareti i galeriju Artur. Prvog dana karnevala u petak 13. veljače bit će snimljena i milenijska fotografija Šime Strikomana, ove godine na temu "Pituri".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.