Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački muzeji počeli s radom

28.04.2020.

10:43

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Svi muzeji u sastavu Dubrovačkih muzeja: Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivana, Etnografski muzej u žitnici Rupe i izložbe Arheološkog muzeja u Revelinu ponovno su otvoreni za posjetitelje te imaju jednako radno vrijeme, od utorka do subote, od 9 do 16 sati.

U cilju prevencije širenja zaraze virusom COVID-19 u muzejskim prostorima, posjetitelji muzeja će biti upućeni da dezinficiraju ruke na ulazu u muzej, održavaju prostorni razmak od dva metra s drugim posjetiteljima i muzejskim djelatnicima te da ne dotiču muzejske eksponate niti površine na kojima su izloženi.

Sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, djelatnici muzeja bit će zaštićeni adekvatnom zaštitnom opremom, redovito će se provoditi dezinfekcija prostora, kao i nadzor nad zdravstvenim stanjem osoblja.

Stalne postave Kulturno-povijesnog, Etnografskog i Pomorskog muzeja istovremeno će moći posjetiti najviše 10 posjetitelja, koji će biti raspoređeni po izložbenim prostorima, dok će arheološke izložbe u tvrđavi Revelin istovremeno moći posjetiti najviše 3 posjetitelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.