Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački muzeji predstavili multimedijalni vodič "Knežev dvor u Dubrovniku"

29.01.2022.

09:26

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovački muzeji predstavili multimedijalni vodič "Knežev dvor u Dubrovniku"

Dubrovački muzeji predstavili multimedijalni vodič "Knežev dvor u Dubrovniku"

Foto: Dubrovački muzeji / -

U Noći muzeja u petak 28. siječnja 2022. Dubrovački muzeji predstavili su multimedijalni vodič „Knežev dvor u Dubrovniku“ koji se sastoji od audio vodiča i proširene stvarnosti.

Koristi se putem aplikacije na mobilnim telefonima korisnika i besplatan je za sve posjetitelje Kulturno - povijesnog muzeja.

Mobilna aplikacija nudi samostalno vodstvo za individualne korisnike, a osim audio vodstva sadrži brojne zanimljive priče koje pričaju kostimirani likovi kroz proširenu stvarnost, čiji se videi pokreću putem posebnih stalaka postavljenih u prostoru.

Koncept potpisuju Julijana Antić Brautović i Lucija Vuković, koje su i autorice vodiča, uz Marinu Filipović, Ljiljanu Ivušić, Dina Lokasa, Tonka Marunčića te Viktoriju Žuvelu. Autori scenarija za proširenu stvarnost su Nella Lonza, Lovro Kunčević i Vesna Miović, fotografija Božidar Gjukić i Vedran Levi, a produkciju potpisuje tvrtka Novena d.o.o.

Vodič je realiziran u sklopu projekta HERIT-DATA u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om i financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Tijekom Noći muzeja predstavljena je i nova redizajnirana mrežna stranica Dubrovačkih muzeja.

Uz stalne postave, posjetitelji su mogli razgledati izložbe - „Cvijet u kamenu“ u tvrđavi Revelin, “Biseri južnoga mora – Turistička kultura i arhitektura dubrovačke rivijere 20. stoljeća” u Kneževu dvoru te izložbu „Moje Konavle - Stare fotografije iz privatnih zbirki – Prikupila Katica Radić“ u žitnici Rupe, dok su se najmlađi posjetitelji mogli poigrati i prolistati edukativna izdanja u dječjem kutku u Pomorskom muzeju i Kneževu dvoru.

Tijekom Noći muzeja za sve posjetitelje bio je odobren i popust na suvenire Dubrovačkih muzeja do 20 posto.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.