Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački simfonijski orkestar dolazi u vaše domove

15.04.2020.

11:02

Autor: Radio Dubrovnik

DSO/Vedran Levi

DSO/Vedran Levi

Foto: - / -

Dubrovački simfoničari odlučili su svoja djela, izvedbe i snimke muziciranja iz svojih domova objavljivati na Facebook stranici, kako bi u ovo vrijeme, kada se ne možemo okupljati na koncertima i uživati u glazbi, poslali glazbu publici.

Tako je objavljen video izvedbe 2. stavka (Andante) Simfonije br. 3 u D duru Luke Sorkočevića koje su članovi orkestra izveli iz svojih domova (https://web.facebook.com/dubrovniksymphony/videos/249055712805185/).

Isto tako, rogist Toni Kursar sa svog prozora u gradu zasvirao je temu „May the force be with you“ iz filma Zvjezdani ratovi (https://web.facebook.com/dubrovniksymphony/videos/661323994409664/), a čelistica Mihaela Čuljak odsvirala je  „Lutkicu na dar“ Đela Jusića, a u obradi Matea Martinovića čija je snimka objavljena jučer (https://www.facebook.com/dubrovniksymphony/videos/2873798809406778/). 

Osim toga, objavljuju se već održani koncerti, poput recitala čelista Vida Veljaka i pijanistice Dore Iveković, koncert gypsy jazz glazbe DSO-a s bandom Gadjo Manouche i drugi koncerti, ali i stare fotografije i zanimljive crtice iz povijesti orkestra.

"Pozivamo ljubitelje glazbe i naše sugrađane da prate našu Facebook stranicu i uživaju u glazbi. Glazba je oduvijek bila dio nas, imala blagotvorno djelovanje i djelovala opuštajuće što u ovim trenucima, kada moramo biti u svojim domovima, zasigurno svima dobro dođe", ističu iz Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.