Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački simfonijski orkestar održao blagdansku turneju županijom

24.12.2021.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Koncert DSO-a u Konavlima

Koncert DSO-a u Konavlima

Foto: DSO / -

U posljednjem adventskom tjednu Dubrovački simfonijski orkestar održao je niz božićnih koncerata na području naše županije.

Između 21. i 23. prosinca nastupali su u Centru za kulturu Korčula, Gradskom kulturnom središtu Metković te u Crkvi sv. Nikole u Čilipima. Iako su koncerti imali zajednički nazivnik te sličan repertoar koji se sastoji od klasične glazbe, božićnih i tradicionalnih pjesama, svaki od njih bio je poseban na svoj način.

Nastupili su: Gudački komorni ansambl DSO-a, Brass&Percussion septet DSO-a, čelist Vid Veljak i tenor Roko Radovan, a sve pod palicom maestra Ivana Huta.

Koncert u Korčuli bio je uvod u božićnu priču DSO-a, a na koncertu se pridružila i mlada sopranistica Lucija Spevec. U lijepoj dvorani CZK Korčula održana je prava božićna bajka. Sutradan, DSO je nastupio u Metkoviću u okviru manifestacije Prosinačke svečanosti. Advent u Metkoviću je, prema riječima naših glazbenika, zaista živ i veseo pa se veselimo nastavku ove tradicije i sljedeće godine.

Naposljetku, sinoć je održan koncert u Crkvi sv. Nikole u Čilipima u okviru manifestacije Mirisi Božića u Konavlima. Humanitarnog karaktera, dao je posebnu notu izvedenim skladbama. Glazbenicima DSO-a pridružile su se i klapa Čilipi te ženska klapa Cavtajke. Na repertoaru su se tako našle i prigodne skladbe iz konavoskih krajeva.

"DSO se nastavlja pripremati za koncerte u posljednjem tjednu 2021. godine, a svim našim sugrađanima želimo sretan i blagoslovljen Božić!", poručuju iz DSO-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.