Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački umjetnici predstavili se na 58. Venecijanskom bijenalu

10.05.2019.

11:00

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik/ Umjetnička galerija Dubrovnik

Grad Dubrovnik/ Umjetnička galerija Dubrovnik

Foto: - / -

Izložba „Mjesto isprekidanih odlazaka“ otvorena je u četvrtak u okviru 58. Venecijanskog bijenala, na kojem se Dubrovnik predstavlja prvi put, a realizirana je u suradnji gradova prijatelja i Umjetničke galerije Dubrovnik.

"Mjesto isprekidanih odlazaka" kustosice Jelene Tamindžija predstavlja troje međunarodno afirmiranih dubrovačkih umjetnika - Izvora Pendu, Slavena Tolja i Marijanu Pende.

Otvorenju je, uz gradonačelnika Mata Frankovića koji ju je otvorio, nazočila i ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek te brojni domaći i međunarodni uglednici iz svijeta umjetnosti.

Iako gradovi međusobno surađuju u području gospodarstva, poglavito turizma, izložba je prvi konkretan projekt na polju kulture od sklapanja povelja o bratimljenju koji otvara vrata sličnim suradnjama u budućnosti. Naime, upravo navedenim sporazumom iz 2012. godine naglašeno je jačanje kulturnih razmjena između gradova prijatelja.

Kroz povijest najznačajnija središta trgovine na Mediteranu i rivali, ovim projektom Dubrovnik i Venecija nastoje staviti naglasak na suvremeni trenutak, osvještavajući prisutnost jake suvremene umjetničke scene.

Izložba je postavljena je u prostoru Tesa 100 u Arsenalu Nord gdje će biti otvorena do 24. studenog 2019. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.