Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:18 / 09.11.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovnik Jazz Outbreak: Sjajno otvaranje, večeras svira osvajač Grammyja!

Foto: Vedran Levi

Foto: Vedran Levi

Foto: - / -

Prva večer novog dubrovačkog jazz festivala "Dubrovnik Jazz Outbreak 2019." održana je u petak navečer u Lazaretima - kreativnoj četvrti Dubrovnika, i to uz sjajan program izvrsnog makedonskog CooCkoo Rack Quintet, a potom i pariškog Felipe SequieiraQuartet.

Energični Coockoo Rack Quintet istaknuo se autorskim skladbama nastalim po uzoru na post bop i hard bop, dok je Felipe Sequira Quartet iz Pariza sjajno zabavio festivalsku publiku brazilskim jazzom s dozom francuske elegancije, također autorskim skladbama.

Na otvaranju festivala otvorena je i izložba pjesnika, fotografa i sineasta Ire Cohena iz privatne zbirke Voja Šindolića.

Druge večeri festivala večeras od 19.30 u Lazaretima će nastupiti Vilkka Wahl’s KAIHO feat. Sebastian Gille and Severi Pyysalo, a potom slijedi nastup sedmerostrukog osvajača nagrade Grammy Luisa Diega Bonille sa svojim kvintetom.

Bubnjarski virtuoz Howard Curtis III održat će u nedjelju u 10 sati Masterclass, dok nedjeljna večer donosi zaključni koncert s tri benda: Ivan Bonačić Quartet, Filip Pavić Quintet i Howard Curtis Soul on Ice.

Festival se održava u sklopu postprojektnih aktivnosti projekta „Lazareti-kreativna četvrt Dubrovnika“, uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika za Grad Dubrovnik i organizaciji tvrtke Dubrovačka baština d.o.o.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.