Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

DULU-ovci otvaraju izložbu "Za stolom"

15.11.2021.

09:53

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

U organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i Dubrovačkih knjižnica otvorit će se izložba radova članova Udruge. Izložba „Za stolom“ bit će otvorena u prizemlju Narodne knjižnice Grad u 18.30.

Radovi su formata 50×60 cm i nastali su tijekom 2021. godine. Svoje radove predstavit će 17 članova Udruge s 26 radova rađenih uglavnom tehnikom akrila.

Sudjeluju: Anto Violić, Diana Rajić, Dragica Maca Lučić, Franica Čebirić, Loren Ligorio, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Marta Baće, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Nene Gligor, Nikola Nino Dubčić, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Valter Kožul i Vedran Grabovac.

Izložba ”Za stolom” će biti otvorena do 30. studenoga.

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika osnovana je 1979. godine i danas ima 35 članova. Tijekom svog postojanja organizirala je više od 70 izložbi članova i više od 20 likovnih kolonija. Članovi udruge izlažu na samostalnim i zajedničkim izložbama u čitavoj Hrvatskoj. Od 2007. godine DULU redovno sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira Hrvatski sabor kulture Republike Hrvatske, te je 2007., 2010., 2016. i 2020. godine dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo. Tijekom sudjelovanja na ovim smotrama tri puta su DULU-ovci pojedinačno nagrađivani za najbolje radove na smotri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.