Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dvije predstave u dubrovačkoj Noći kazališta

21.11.2015.

00:02

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas se u cijeloj Hrvatskoj održava sedmo izdanje kulturne manifestacije Noć kazališta. U Dubrovniku će večeras u 18 sati Teatar Lero prikazati predstavu "Vjerenice" a u Kazalištu Marina Držića gostuje PlayDrama iz Splita s predstavom "Ljuljačka za dvoje".

Raznovrsnim programima sudjelovat će tijekom dana 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Republici Hrvatskoj. Kazališne izvedbe, radionice, predavanja i izložbe održavaju se i u nekoliko europskih gradova. Pod geslom "Bitni ili ne bitni" ove će se godine u Hrvatskoj moći pogledati 125 predstava a publici je ponuđeno i 80-tak popratnih programa. Dubrovačka Noć kazališta počinje večeras u 18 sati  nastupom Studentskog teatra Lero i izvedbom predstave "Vjerenice" Davora Mojaša  u Lazaretima. Ulaz na predstavu je besplatan. Na sceni Kazališta Marina Držiža u 20 gostuje predstava "Ljuljačka za dvoje"  Williama Gibsona u režiji Elvisa Bošnjaka i izvedbi Kazališta PlayDrama iz Splita. Gibsonovu dramu prevela je i dramaturški obradila glumica Anastasija Jankovska koja uz Ivana Baranovića igra u predstavi. PlayDrama istu će predstavu prikazati i sutra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.