Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Edukativna radionica "Brodolomi kod rta Glavat i rta Pusti na Mljetu"

27.09.2020.

16:20

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovački muzeji

Dubrovački muzeji

Foto: - / -

U sklopu manifestacije Dani europske baštine 2020., Dubrovački muzeji u utorak 29. rujna u 16 sati organiziraju edukativni program za djecu u Pomorskom muzeju. Radionica „Brodolomi kod rta Glavat i rta Pusti na otoku Mljetu“ namijenjena je djeci od četvrtog do osmog razreda osnovne škole.

Broj polaznika je ograničen, a prijave se do 28. rujna primaju na e-mail: radionice@dumus.hr.

U uvodnom predavanju sudionici će steći osnovne informacije o rimskom vladanju istočnom obalom Jadrana kojemu vremenski i prostorno pripadaju brodolomi kod rta Glavat i rta Pusti na otoku Mljetu te o predmetima koji su izloženi u stalnom postavu Pomorskog muzeja. Zatim slijedi kviz na kojem će sudionici ponoviti stečena znanja o spomenutim brodolomima.

Na kraju radionice, djeca će pokušati spojiti fragmente od tri različita tipa amfora (Richborough 527, Keay 25 i bizantska amfora) otkrivenih na navedenim lokalitetima i saznati što se u njima prevozilo. Time se ujedno želi i ukazati na potrebne restauratorsko-konzervatorske radove u muzejskoj struci.

Autori radionice su viša muzejska pedagoginja Aleksandra Piteša i kustos pedagog Bruno Bijađija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.