Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Edukativni koncert za djecu

27.01.2015.

14:36

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prostorima Slanice u tvrđavi Revelin održan je edukativni koncert za djecu Dječjeg vrtića Gruda. Mališanima je predstavljen dio programa koji orkestar priprema za Festu sv. Vlaha, a dirigent Tomislav Fačini je ispričao djeci što znači biti glazbenik.

Zajedno sa svojim tetama, mališani su pažljivo slušali koncert kojim je ravnao maestro Tomislav Fačini. Dirigent im je objasnio što znači biti glazbenik te im ponudio da se okušaju u sviranju pojedinih instrumenata. Djeci je predstavljen dio programa koji orkestar priprema za nadolazeću Festu sv. Vlaha, a nakon koncerta nekoliko mališana je prišlo i proučilo kako se svira violina. Cilj ovakvih edukativnih koncerata je približiti rad orkestra najmlađima te ih zainteresirati ovakvu vrstu glazbenu naobrazbe. Koncert održan jutros u Slanici jedan je u nizu edukativnih koncerata koji Dubrovački simfonijski orkestar priprema za najmlađe iz cijele županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.