Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Edukativni koncerti "Petar i vuk" u Kazalištu

10.03.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Edukativni koncerti "Petar i vuk" u Kazalištu

Edukativni koncerti "Petar i vuk" u Kazalištu

Foto: Dubrovački simfonijski orkestar / -

Veljača i ožujak ove godine posvećeni su edukativnim glazbenim aktivnostima u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Kazališta Marina Držića.

Nakon uspješnog koncerta mladih glazbenika s DSO-om, na redu su edukativni koncerti Simfonijska bajka Petar i Vuk. Ovi će se koncerti održati danas u 10 pa u 11:30 te 11. ožujka u 10 sati te 12. ožujka u 18 sati.

Na ovom zanimljivom događaju, namijenjenom prvenstveno djeci osnovnoškolskog uzrasta, nastupaju glazbenici DSO-a pod dirigentskom palicom maestra Ivana Huta te uz naraciju Marije Šegvić iz Kazališta Marina Držića. Kao potpora ovom događaju, tijekom koncerta će se prikazivati animacija koju je izradila profesorica Sandra Poštić iz Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.

S obzirom na to da su koncerti namijenjeni učenicima osnovnih škola, velika je većina mjesta već popunjena, no ako ostali sugrađani žele doći sa svojom djecom, mogu se javiti na sales@dso.hr ili na broj 091 613 7314 kako bi napravili rezervaciju u terminima u kojima je još ostalo slobodnih mjesta. Ulaz je besplatan.

Simfonijsku bajka Petar i Vuk skladao je slavni kompozitor Sergej Prokofjev upravo s ciljem pripremanja najmlađe publike na kazališno-glazbeni razvoj. U ovoj predstavi u kojoj su glumci instrumenti, a narator opisuje radnju, djeca imaju mogućnost prepoznati različite zvukove i na taj način doživjeti priču na jedan sasvim novi način. Priča o malenom Petru i njegovim dogodovštinama s vukom desetljećima se izvodi na pozornicama diljem svijeta uz glazbeno-vizualni doživljaj koji publika pamti i prepoznaje prilikom svakog sljedećeg slušanja.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.