Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Edukativni program Dubrovačkih muzeja i Prirodoslovnog muzeja

18.04.2022.

09:25

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Foto: Radio Dubrovnik / -

Povodom Dana UNESCO-ve svjetske baštine i 150. godišnjice osnutka Domorodnog muzeja, Dubrovački muzeji i Prirodoslovni muzej Dubrovnik danas u 16 sati u tvrđavi Revelin organiziraju besplatni program za građane s ciljem edukacije o svjetskom kulturnom dobru u kojem žive.

Viša kustosica Ivona Michl održat će stručno vodstvo kroz izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin, nakon kojeg će okupljeni pogledati animaciju „Od kasnoantičkog kaštela do srednjovjekovnog grada“ te obići gradske zidine s kojih će vidjeti dijelove grada i faze njegovog nastanka.

Oko 17 sati na ulazu s Pila na gradske zidine pridružit će im se djelatnice Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, kustosica Matea Martinović i muzejska pedagoginja Dubravka Tullio i predstaviti živi svijet koji raste i živi u kamenim pukotinama dubrovačkih zidina, s naglaskom na zaštićene životinje i endemske vrste poput bijele čiope i perunike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.