Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Eter nad Berlinom" u spomen radija Pavlice Bajsić Brazzaduro

24.04.2017.

11:38

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku će 27. travnja gostovati predstava "Eter nad Berlinom" , projekt Pavlice Bajsić Brazzaduro koji je premijerno izveden 2016. u produkciji Multimedijalne kolibe iz Zagreba u suradnji s berlinskim kazalištem Ballhaus Ost.

Predstava stiže u Dubrovnik na završetku izvedbi u Ljubljani, Rijeci i Splitu i to dan nakon nastupa na 27. Marulićevim danima u Splitu. Izvedba "Eter nad Berlinom" nastala je nakon uspjeha predstave „HOERSPIEL”- mala igra za slušanje (i gledanje)" koja igra već četvrtu godinu na zagrebačkoj nezavisnoj sceni a gostovala je i u Dubrovniku u programu Art radionice Lazareti. "Projekti kao što su HOERSPIEL i ETER NAD BERLINOM dio su autoričine šire ideje, odnosno njenog hommagea stoljeću radija u kojem „male ljude iz radijske kutije”  ona izvodi pred svjetla reflektora i publici otkrivaju skrivene radijske mehanizme, lokalne radijske povijesti, kao i autentičnu, zaboravljenu, umjetničku snagu ovog medija."Za ETER NAD BERLINOM autorica je inspiraciju tražila prije svega u djelima svojeg pokojnog oca Zvonimira Bajsića, ali i Heinricha Bölla, Bertolta Brechta, Alfreda Brauna, te u radijskim snimkama koje se čuvaju već skoro cijelo stoljeće u berlinskom Rundfunk Archivu. Izvedba je, uz besplatan ulaz i uz prethednu reztervaciju, u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.