Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Europska noć kazališta: U KMD-u "Ne plaćamo, ne plaćamo!"

16.11.2019.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Kazalište Marina Držića

Kazalište Marina Držića

Foto: - / -

Kazalište Marina Držića u Europskoj Noći kazališta 2019. odigrat će svoju predstavu "Ne plaćamo, ne plaćamo!" u režiji Ivice Kunčevića te prema tekstu talijanskog pisca Darija Foa večeras u 20 sati u Kazalištu.

Dario Fo je talijanski kazališni glumac, redatelj i pisac, rođen 24.03.1926., a umro 13.10.2016. Dobitnik je Nobelove nagrade za književnost 1997., jer se nadmeće sa srednjovjekovnim žonglerima, mimicima i dvorskim ludama, šibajući autoritete i ističući dostojanstvo potlačenih. Kroz mješavinu smijeha i ozbiljnosti govori o izrabljenima, o nepravdama u društvu, pomažući nam da ih smjestimo u širi povjesni kontekst. Predstava u režiji Ivice Kunčevića aktualna je i tragikomična u isto vrijeme!

U komediji na Velikoj sceni KMD-a zaigrat će: Branimir Vidić, Izmira Brautović, Edi Jertec, Nika Lasić i Lujo Kunčević. Rezervacije ulaznica putem tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online kupovina putem portala: www.ulaznice.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.