Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Filmom "Naši gosti i mi" otvara se blagdansko izdanje manifestacije “Tišina Molim!”

15.12.2021.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Peti festival filmova snimljenih u Dubrovniku "Tišina Molim!"

Peti festival filmova snimljenih u Dubrovniku "Tišina Molim!"

Foto: Festival "Tišina Molim!" / -

Peti festival filmova snimljenih u Dubrovniku “Tišina Molim!” bit će otvoren večeras u 19 sati u Kazalištu Marina Držića projekcijom filma Radiotelevizije Zagreb „Naši gosti i mi“ redatelja Antona Martija.

Broj besplatnih ulaznica za Otvaranje i projekciju filma je ograničen te se mogu preuzeti od 9 do 15 sati te jedan sat prije projekcije na blagajni KMD-a.

Ovogodišnja „Tišina“ prvim filmom donosi šetnju Gradom od prije skoro 50 godina. Film RT Zagreb „Naši gosti i mi“ redatelja Antona Martija, po scenariju Moma Kapora, dubrovačka je glazbena razglednica iz 1973. godine. Oni stariji zasigurno će prepoznati brojna lica i raspjevane glasove koji su postali dio ovog filma koji predstavlja jedan od važnijih i zanimljivijih zapisa u kronici filmske povijesti Dubrovnika. Foyer kazališta tijekom festivala bit će uređen u filmskom ruhu te će posjetitelji prije i poslije projekcije moći razgledati izloženi izbor filmskih kadrova snimljenih u Gradu.

Ovogodišnje, blagdansko izdanje manifestacije „Tišina molim!“ dio je programa Dubrovačkog zimskog festivala. Uz projekcije filmova među kojima će drugog dana biti i najstariji sačuvani film sniman u Dubrovniku, peta „Tišina“ donosi i panel raspravu, promociju vrijedne publikacije o prvim filmovima snimanim u Gradu i neizostavni Filmski pub kviz.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Više informacija o manifestaciji i rasporedu ovogodišnjeg izdanja “Tišine Molim!” može se pronaći na službenoj stranici festivala tisinamolim.com i na Facebook stranici Tišina Molim .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.