Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Filmski popratni program 66. Igara

18.07.2015.

00:06

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Filmski popratni program 66. Dubrovačkih ljetnih igara počinje večeras projekcijom filma "Svila" snimljen prema romanu Alessandra Baricca u režiji Françoisa Girarda.

Talijanskog pisca Alessandra Baricca i autora romana „Svila“, prema kojem je 2007. snimljen film, dubrovačka festivalska publika je imala prilike upoznati prošlog ljeta kada je i prikazana kazališna verzija njegovog romana „Ocean more“ u adaptaciji i režiji Mani Gotovac. Projekcija filma je večeras u 21.30 u ljetnom kinu Slavica. Uslijedit će projekcije i drugih odabranih filmova u suradnji s Kinematografima Dubrovnik. Film „Zakleta djevica“ redateljice Laure Bispuri, koji je pobijedio na festivalima Tribeca, San Francisco i Hong Kong i bio u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg Berlinalea s nominacijom za Zlatnog medvjeda, prikazat će se 26. srpnja u ljetnom kinu Slavica. Španjolski film „Cvijeće“ redatelja Jona Garañoa i Josea Marie Goenaga osvojio je posebno priznanje na San Sebastian film festivalu na rasporedu je 4. kolovoza. Filmski program Igara tradicionalno uključuje i selekciju filmova s Pulskog filmskog festivala, u među kojima će se naći domaći film dobitnik Velike zlatne arene, 27. srpnja te film dobitnik nagrade publike Zlatna vrata Pule, 28. srpnja. Iz međunarodnog programa Pule odabrani su filmovi: „Jastog“ redatelja Yorgosa Lanthimosa, koja je osvojio Prix du jury na Filmskom festivalu u Cannesu, 2. Kolovoza, zatim   drama „Ljeto za Sangailé“ redateljice Alanté Kavaïté 10. kolovoza, komedija „Patnje mladog Ede“ u režiji Duccija Chiarinia 21. kolovoza. Svih pet filmova s Pulskog filmskog festivala prikazat će se u ljetnom kinu Jadran.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.