Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Filmski programa 64. Igara

13.07.2013.

19:47

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U selekciji Zlatka Vidačkovića, umjetničkog ravnatelja Festivala igranog filma u Puli, filmski program 64. dubrovačkih ljetnih igara donosi ovog ljeta raznovrstan izbor kratkometražnih i dugometražnih filmova domaće i inozemne produkcije.

 Ukupno 45 projekcija na festivalu do 24. kolovoza. Dugogodišnja suradnja Dubrovačkih ljetnih igara i pulskog festivala nastavlja se i ove godine pa će tako krajem srpnja u Ljetnom kinu Jadran biti prikazan film dobitnik Velike Zlatne Arene kao i dobitnik Zlatne Arene za najbolju manjinsku koprodukciju. Najavljeni su i filmovi odabrani s najprestižnijih svjetskih festivala u Berlinu i Cannesu, među kojima i ovogodišnji dobitnik Zlatne Palme u Cannesu, francuska drama „Adelin Život“  koji će biti prikazana 23. srpnja. U novitete filmskog programa Igara spadaju filmovi za djecu koji se prikazuju u 21 sat. Program nazvan „Filmokaz“ donosi najuspjelije ekranizacije djela Oscara Wildea, kao i izbor dokumentarnih filmova o tom pjesniku te britanski biografski film „Wilde“.  Filmski program ostvaren je suradnjom Dubrovačkih ljetnih igara i Kinematografa Dubrovnik. Cijena ulaznice za filmske projekcije je 30 kuna. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.