Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

08:34 / 29.04.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Folklorna završnica 10. "Uskrsa u Primorju"

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Nikad bogatija, tradicionalna manifestacija "Uskrs u Primorju" završena je u nedjelju poslijepodne smotrom folklora na Gromači. Ova međunarodna folklorna manifestacija u organizaciji udruge "Dubrovački primorski svatovi" održana je jubilarni deseti put i polako prerasta u pravu turističku atrakciju.

Svojim nastupima predstavila su se brojna kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sudjelovali su Dubrovački trombunjeri, Limena glazba Zaton, FA "Linđo" iz Dubrovnika, KUD Sc. Ilija – Kljaci iz Drniša, KUD Zvona Zagore Mirlović iz Šibenika, KUD Sv. Juraj s Osojnika, HKUD fra. Petar Bakula iz Posušja, KUD "Stjepan Radić" iz Pridvorja, HKUD Čapljina iz Čapljine i domaćini udruga "Dubrovački primorski svatovi".

Uz zahvalu organizatorima kao čuvarima tradicije, sudionike smotre, ali i sve posjetitelje u ime Grada Dubrovnika I gradonačelnika Mata Frankovića pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić.

Tradicionalna manifestacija "Uskrs u Primorju", koja za cilj ima oživljavanje dubrovačkih Gornjih sela, očuvanje lokalnog identiteta, tradicije i običaja, kao i obogaćivanje turističke ponude Grada Dubrovnika,  ove je godine održana na više lokacija. Građanima i posjetiteljima i ovaj put na raspolaganju je bila posebna besplatna autobusna linija, kao i posebna gastronomska ponuda u četiri seoska domaćinstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.