Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković s korejskim autorom romana "Susret u Dubrovniku"

13.05.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Franković s korejskim autorom romana "Susret u Dubrovniku"

Franković s korejskim autorom romana "Susret u Dubrovniku"

Foto: Grad Dubrovnik / -

Predsjednik Predsjedničkog odbora za knjižničnu i informacijsku politiku Republike Koreje Shin Kinam, u okviru svog posjeta Hrvatskoj, susreo se s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem i pročelnicom Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinkom Raguž.

Ovaj nekadašnji zastupnik u korejskom parlamentu kroz česte se dolaske upoznao s Hrvatskom i njezinom prošlošću i upravo je tu smjestio radnju svog romana ''Susret u Dubrovniku'', izdanog pod njegovim pseudonimom Young Shin. Nakon što je u Zagrebu predstavljen prijevod knjige na hrvatski jezik, poklonio ju je u ovoj prigodi i dubrovačkom gradonačelniku.

Gradonačelnik je zahvalio na tako lijepoj promociji našeg grada, koji je korejskim turistima, posebnima po tome što putuju tijekom cijele godine, jedna od omiljenih destinacija. Nakon dvije pandemijske godine gosti iz Republike Koreje ponovno se vraćaju u Hrvatsku koju je 2019., prema službenim podacima južnokorejske vlade, za odmor izabralo čak 560 tisuća Korejaca.

Na prijemu je bilo riječi i o ovogodišnjem obilježavanju 30 godina diplomatskih odnosa između Hrvatske i Koreje, što će pratiti brojna kulturna događanja od kojih će se veći dio odvijati u Dubrovniku.

U pratnji gospodina Kinama bili su supruga Kim Eun-ju i projektna asistentica iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Seulu Soonyoung Redden koja je izvijestila o planovima za buduću suradnju između obrazovnih i kulturnih institucija dvije zemlje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.