Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković u Pilama posjetio filmsku ekipu "Islandera"

21.09.2020.

17:43

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić posjetili su ekipu filma "The Islander", koji se ovih dana snima na nekoliko lokacija u Dubrovniku. U Pilama su se susreli s producentima i snimateljskom ekipom hrvatsko-američke koprodukcije kao i glavnom glumicom Caroline Goodall.

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako interes filmske industrije za Dubrovnik ne jenjava te je najavio dolazak nove produkcije ekipe.

"Sve će se to, uvjereni smo, odraziti povoljno na turističku sezonu 2021., a za koju smo već počeli pripreme, kao i na lokalno gospodarstvo za vrijeme trajanja snimanja", rekao je.

Snimanje SF filma „The Islander“ odvijalo se u Hrvatskoj, između ostalih lokacija na otocima Hvaru, Braču Pagu i Kornatima, tijekom svibnja i lipnja 2018. i nalazi se u post produkciji, a nakon završnih snimanja u Dubrovniku, očekuje se da bi uskoro mogao stići pred publiku u kino dvoranama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.