Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule

25.04.2016.

08:51

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gastronomski potencijali u turizmu otoka Korčule - samoniklo jestivo bilje naziv je interaktivnog izlaganja koje će biti održano u Korčuli u organizaciji Turističke zajednice grada Korčule. Predavanje će sutra hotelu Korčula u 19 sati održati Sani Sardelić, kustosica Gradskog muzeja Korčula.

Stanovnici otoka Korčule sačuvali su u svojoj prehrambenoj praksi vještinu pobiranja i konzumiranja samoniklog jestivog bilja, parapači, mišance, grude, čije je korištenje u ljudskoj prehrani poznato još od prapovijesti. Koje su moguće suvremene interpretacije, te koji je turistički i gastronomski potencijal ove visokovrijedne namirnice, nastojat će se nizom primjera pokazati tijekom interaktivnog izlaganja. Izlaganje je namijenjeno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, vlasnicima turističkih agencija i ugostiteljskih objekata, kao i svima zainteresiranima, s posebnim osvrtom na činjenicu da je 2013. mediteranska prehrana upisana na Reprezentativnu listu svjetske nematerijalne kulturne baštine - UNESCO.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.