Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Glazba Ston marljivo priprema repertoar za ljetne nastupe

16.05.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Glazba Ston

Glazba Ston

Foto: TZO Ston / -

Članovi Stonske glazbe pod vodstvom svog kapelnika maestra Dražena Laskača ponovo nakon ukidanja epidemioloških mjera marljivo vježbaju pripremajući za predstojeće nastupe i sudjelovanje u programu Stonskog ljeta.

U njene redove na zadovoljstvo uprave i starijih članova uključeno je 10-ero mladih glazbenika koji su završili ili pohađaju nižu glazbenu školu.

U Glazbi su odlučili uputiti prijavu za sudjelovanje na 35. državnom prvenstvu puhačkih orkestara koje će su u rujnu održati u Đurđevcu u Varaždinskoj županiji, što bi, ukoliko im kandidatura prođe uobičajenu selekciju, za stonske glazbenike bilo veliko priznanje i prvo sudjelovanje nakon dugo godina neke limene glazbe uz Dubrovački-neretvanske županije na toj državnoj smotri.

Stonska glazba obnovila je i poziv Gradskoj glazbi u Petrinji da budu njeni gosti sredinom srpnja u Stonu i održe zajednički koncert. Sve u znak solidarnosti i potpore Petrinjcima nakon potresa koji ih je zadesio pokraj 2020. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.