Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Glazbene matineje "Slike s izložbe" i u listopadu

04.10.2019.

17:19

Autor: Radio Dubrovnik

Miho Skvrce

Miho Skvrce

Foto: - / -

Nakon uspješnog rujanskog ciklusa, u listopadu slijedi nastavak glazbenih matineja "Slike s izložbe" u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Matineje u listopadu su na rasporedu u subotnjem podnevnom terminu (5., 12. i 26. listopada).

Udruga "Sve ostalo je glazba" u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik i uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika, u rujnu je ostvarila ciklus glazbenih matineja koji su se, već treću godinu zaredom, održali u podne u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. O uspješnosti programa koji posjetiteljima nudi nesvakidašnji doživljaj umjetnosti, a osmišljen je prema istoimenom ostvarenju ruskog skladatelja Modesta Musorgskog, brojni su strani i domaći posjetitelji u knjizi dojmova zapisali svoje komentare: „Hvala na divnom glazbenom doživljaju koji je obogatio užitak našeg posjeta Dubrovniku. Izvrsna glazba i glazbenice.“ ; „Zvonka radost u ovakvom prostoru, koji gust!“

Podsjetimo, autorica koncepta je pijanistica Ivana Jelača, uz koju nastupa violončelistica Nastasja Palčok.

Izmjena listopadskih matineja vrijedi za četvrtak 17. listopada, kada će se izvesti povodom zatvaranja izložbe Pejzaži i vedute prve polovice XX. stoljeća iz zbirke UGD, te tako prigodno zaokružiti koncept koji se prvenstveno temelji na dubrovačkom likovnom i hrvatskom glazbenom stvaralaštvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.