Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Glazbene matineje "Slike s izložbe" u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

07.09.2019.

09:19

Autor: Radio Dubrovnik

Galerija Dulčić Masle Pulitika

Galerija Dulčić Masle Pulitika

Foto: - / -

Već tradicionalno, treću godinu zaredom u Galeriji Dulčić Masle Pulitika svake će se subote u podne, kroz rujan i listopad održavati glazbene matineje Slike s izložbe. Prva matineja je na rasporedu danas.

Projekt Slike s izložbe pokrenula je udruga Sve ostalo je glazba u partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik 2017., uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Autorica koncepta je pijanistica Ivana Jelača, a projekt je osmišljen prema istoimenom ostvarenju ruskog skladatelja Modesta Musorgskog.

Popularna suita, originalno pisana za klavir, predstavlja imaginarni obilazak izložbe slika i glazbom izražava doživljaje promatrača.

Projekt se provodi kao ciklus glazbenih matineja u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Mjesto posvećeno trojici istaknutih hrvatskih slikara 20. stoljeća postaje tako i mjesto muziciranja u središtu povijesne gradske jezgre Dubrovnika.

Podnevne matineje su namijenjene inozemnoj i domaćoj publici s ciljem stvaranja novih razvojnih programa u kulturnoj i turističkoj ponudi Grada, a na tragu raskoši boja mediteranskog pejsaža i stvaralaštva trojice pripadnika 'dubrovačkog kolorizma', izvodi se program sastavljen od djela istaknutih hrvatskih i inozemnih skladatelja, koji je snažno obojen zvukom i ugođajem postava Galerije.

Izvođači:
Ivana Jelača, klavir (2017, 2018)
Nastasja Palčok, violončelo (2018)

Trajanje: 50 minuta

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.