Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Godišnjica posvete nove crkve sv. Antuna Padovanskog u Korčuli

22.07.2020.

15:31

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Prošle godine je na današnji dan koncelebriranim misnim slavljem dubrovački biskup mons. Mate Uzinić posvetio novoizgrađenu crkvu sv. Antuna Padovanskog u istoimenom Gradskom kotaru Sveti Antun u gradu Korčuli.

Crkva je s pastoralnim centrom bila izgrađena u dvije godine a pripada župi sv. Marka u Korčuli. To je prva veća crkva koja se iz temelja izgradila na području Dubrovačke biskupije nakon više desetljeća.

Tim povodom će danas u 19 sati i 30 minuta misnim slavljem Požeški biskup mons. Antun Škvorčević skupa s vjernicima predslaviti godišnjicu posvete crkve,kojoj je 14.lipnja 2016.godine kamen temeljac blagoslovio i položio biskup Uzinić,a dio je raketiranog kamenog križa s dubrovačkog brda Srđ kojeg je blagoslovio sv. Ivan Pavao II., papa, za vrijeme svog pastirskog pohoda Dubrovniku 2003. godine.

U sklopu objekta nalazi se i župni ured s pratećim prostorima, arhiv, biblioteka, dvorana za vjeronauk, polivalentna dvorana, smještajni dio, tehnički prostori,dok je vanjski dio uz parking i prometnicu dobio cvjetne vrtove i dječje igralište,te veći prostor za vanjsko slavljenje mise.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.