Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Gospođica Julija" gostuje večeras u teatru

12.11.2021.

07:00

Autor: Radio Dubrovnik

Gradsko kazalište Joza Ivakić

Gradsko kazalište Joza Ivakić

Foto: - / -

Predstava "Gospođica Julija" u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca gostovat će na Velikoj Sceni KMD-a večeras u 20 sati. Strastveni komad je režirala Aida Bukvić prema tekstu Augusta Strindberga. Igraju Matea Marušić, Vladimir Tintor i Petra Blašković.

Gospođica Julija je drama švedskog književnika Augusta Strindberga napisana 1888. i premijerno izvedena 1906. godine, poznata kao jedno od najznačajnijih djela Strindberovog opusa i tzv. nordijske drame, odnosno jedno od najčešće izvođenih i ekraniziranih dramskih djela u 20. vijeku.

Radnja se događa na imanju švedskog grofa na Ivan dan 1874. godine. Naslovna protagonistica je grofova kćer koja, motivirana dosadom, ali i nastojanjem da razbije moralne i druge barijere koje stvara njen položaja, započinje flert, a potom i ozbiljnu vezu sa Jeanom, slugom koji joj, usprkos niskog društvenog porijekla, imponira svojim poznavanjem svijeta izvan grofovskog imanja.

Rezervacija ulaznica moguća je na e-mail: blagajna@kmd.hr ili na tel. (020) 321 088 // Online prodaja: www.ulaznice.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.