Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gostovanje splitskog Kazališta PlayDrama

29.02.2016.

19:08

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku će 6. ožujka gostovati kazalište PlayDrama iz Splita koje će na sceni Kazališta Marina Držića prikazati predstavu "George Kaplan" Frederica Sonntaga u režiji Cintije Ašperger. Predstava je ostvrena prošle godine u sklopu Rendez-vous Festivalu Francuske u Hrvatskoj

"George Kaplan" je drama, praizvedba je bila 26. rujna u Amfitetaru Doma mladih u Splitu,  koja otvara aktualna pitanja današnjice, o utjecaju Hollywooda na geopolitičku situaciju, o Hitchcocku kao aktivnom sudioniku velikih svjetskih zavjera ali i o drugim pomalo bizarnim temama koje interesira grupu lutajućih aktivista, ekipu scenarista u potrazi za konceptom nove tv serije. Scenograf je Ozren Bakotić, kostimograf Mario Leko a skladatelj Eduard Botić. U predstavi igraju: Elvis Bošnjak, Bojan Brajčić, Sara Ivelić, Petra Kovačić Pavlina i Stipe Radoja. Gostovanje predstave "George Kaplan" nastavak je uspješne suradnje kazališta PlayDrama i Kazališta Marina Držića posebno apostrofiran koprodukcijom predstave "Nalik na tikvu" Daniila Harmsa koju je režirao Goran Golovko a u njoj su igrali Elvis Bošnjak i Trpimir Jurkić. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.