Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Gostovanje Zagrebačkog plesnog ansambla s predstavom "Anything"

05.08.2016.

11:34

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na programu 67. Dubrovačkih ljetnih igara 6. kolovoza je gostovanje Zagrebačkog plesnog ansambla s baletnom predstavom "Anything" koja je ostvarena u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i u stručnoj selekciji Plesne mreže Hrvatske.

Plesna predstava „Anything“, nagrađivanog španjolskog autora Daniela Abreua u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, gostuje na taraci tvrđave Revelin nakon izvedbe na Splitskom ljetu. Premijerno je bila prikazana 2013. godine i do sada je obišla nekoliko međunarodnih festivala. U predstavi plešu nagradama hrvatskoga glumišta ovjenčani Ognjen Vučinić i Aleksandra Mišić te Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić i Nika Lilek. Projekt Plesna mreža Hrvatske dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini, a realizira se izvedbama selektiranih predstava u hrvatskim nacionalnim kazalištima i na nacionalnim festivalima. Izvedba je u 21.30.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.