Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Grad - Knjiga - Grad": Od kantuna do kantuna s Borisom Njavrom

11.09.2020.

12:24

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

"Samo oni mogu znati tajne nekog grada i pravi izraz njegove ljepote, oni koji su mu žrtvovali svoje korake rasipajući ih neštedimice", zapisat će jednom zgodom veliki francuski pjesnik Jacques Prévert.

A tragom koraka neke dobro znane i neke pomalo već zaboravljene čeljadi zakoračao je kamenim ulicama Grada Boris Njavro zakrilivši koricama knjige, poput zidina što čuvaju mu uspomenu, sjećanja na neko vrijeme što polako nam izmiče.

Tijekom tri rujanske i jedne listopadske subote itinererom zapisanim na stranicama knjige „Ulicama Grada“, Boris Njavro i prijatelji provest će sve zainteresirane onuda kuda su neki već davno prošli, onuda kuda se sad prolazi, a neki će tek proći. Svaki đir otkrit će tajne nekog drugog dijela Grada unutar mira, a ove subote, 12. rujna u 10.30, okupljanje je na Jezuitima, ispred crkve sv. Ignacija odakle se kreće do Karmena, njegovih zakutaka i čeljadi...

Ovo događanje je u sklopu Dana europske baštine koji se ove godine održavaju pod motom „Baština i obrazovanje – učenje za život“ i u sklopu projekta Kultura u điru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.