Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Grička vještica

12.06.2015.

08:26

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Produkcijska kuća Fremantle iz Londona i zagrebački Jadran film objavili su u Dubrovniku, na skupu New Europe Market, strateški projekt - snimanje Gričke vještice.

Grička vještice, jedan od najpoznatijih književnih serijala prve profesionalne novinarke i najčitanije hrvatske književnice Marije Jurić Zagorke -  priča o ljubavi, strasti, mračnim spletkama i lovu na vještice  - Greech witch story – hrvatski je proizvod za svijet. Ugovor je već potpisan -  usklađuju se planovi, dorađuje scenarij, dogovaraju detalji.  Daniela Matei direktorica Fremantlemedia za nordijske zemlje, središnju i istočnu europu i Balkan ističe kako je to sjajna, originalna ideja i kako ne postoji ništa slično tomu. Zajedničkom produkcijom ispravljena je povijesna nepravda prema  Mariji Jurić Zagorki, a Fremantle i Jadran film   napravit će  proizvod namijenjenu svjetskom tržištu, s obzirom na sjajan uspjeh povijesnih romana Marije Jurić zagorke – rekao je direktor Jadran Filma Vinko Grubišić.   

 

 

   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.