Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Hamlet" zatvorio 32. Marulićeve dane, a vikend u Kazalištu je uz "Krijesnice"

29.04.2022.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Premijera "Krijesnice" ovog petka u Kazalištu Marina Držića

Premijera "Krijesnice" ovog petka u Kazalištu Marina Držića

Foto: Kazalište Marina Držića / -

Predstava “Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije” u produkciji KMD-a te u režiji Livije Pandur zaigrala je sinoć na sceni HNK Split kao posljednji naslov, van konkurencije na Festivalu hrvatske drame 32. Marulićevi dani.

Autori suvremene adaptacije kultnog komada su Tibor Hrs Pandur i Livija Pandur prema dramama “Dan umorstava u povijesti o Hamletu” Bernarda-Marie Koltèsa i “Hamlet” Williama Shakespeara.

Dotad na Velikoj Sceni KMD-a ne propustite večeras i sutra predstavu "Krijesnice" u 20 sati.

Radnja drame događa se u zračnoj luci koja je, iako simbolizira slobodu kretanja i doživljavanja, strogo kontrolirano mjesto. Krijesnice tematiziraju tranzicijski prostor i vrijeme, snalaženje i nesnalaženje u njima. Ljudi se susreću u zračnoj luci i, prisiljeni na čekanje, jedni drugima staju na put i utječu na sudbine.

Autorica teksta je Tena Štivičić, jedna od najznačajnijih i najizvođenijih hrvatskih suvremenih autorica, a uprizorenje na Velikoj Sceni Kazališta Marina Držića postavio je redatelj Paolo Tišljarić.

Rezervacije su moguće na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.