Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Hit filmovi u Centru za kulturu Korčula

10.03.2021.

16:16

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

Epidemiološke mjere utjecale su na smanjenje programa ustanova u kulturi na otoku Korčuli. Izvođači koncerata, kazališnih predstava, izložbi, promocija i raznih skupova i ostalih kulturnih sadržaja ne odlučuju putovati.

"Iako Centar za kulturu Korčula u namjenski uređenom prostoru polivalentne klimatizirane kinodvorane nudi uvjete, nadajući se da će poslije Uskrsa uskrsnuti i spomenute priredbe", optimistično najavljuje ravnateljica Lana Filippi Brkić.

Tako je program u Centru za kulturu u Korčuli u ožujku dobro popunjen najpoznatijim svjetskim hit filmovima.

Poslije završenih "Ženijalnih dana" povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena uz izvrsne i nagrađivane filmove o snažnim ženama i njihovim izazovima u današnjem društvu u slavu ženske borbe za rodnu jednakost, u subotu, 13. ožujka u 17:30 sati se prikazuje nova čarobna Disney animacija u filmu RAYA I POSLJEDNJI ZMAJ.

"Inače filmovi za djecu su u dvorani solidno popunjeni, dok je za starije ograničen broj posjetitelja do 50", napominje ravnateljica Centra za kulturu Korčula. Djeci je većinom i ponuđen filmski program.

U petak, 19. ožujka u 19:30 sati se prikazuje GODZILA VS.KING. Slijedi u u petak, 26. ožujka u 19:30 sati BOSS LEVEL- dinamična i zabavna akcijska crna komedija hvaljenog redatelja Joea Caranhana.

Nakon sedam godina omiljena prahistorijska obitelj, CROODS-Novo doba se vraća na velika platna. Taj film sinkroniziran na hrvatski jezik prikazuje se u Korčuli u subotu, 27. ožujka u 17:30 sati.

"Isto tako u suradnji s Centrom za kulturu Čakovec i Školom animiranog filma Čakovec provodi se i u Centru za kulturu Korčula" ,kaže ravnateljica.

U ožujku su na programu filmovi za 5. i 6. razrede “U šumi” i “Ispod maske”.

Alternativno provođenje i izvođenje filmske i medijske pismenosti putem online sadržaja u učionicama ili kod kuće uspješno se provodi u Korčuli od siječnja 2021. godine.

Do sada je animirane filmove pogledalo više od 200 djece u Korčuli, Žrnovu, Pupnatu i Čari uzrasta od vrtićke skupine do 4. razreda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.