Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HNK Zadar i "Balon" Mate Matišića u teatru u subotu

03.03.2022.

16:23

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

HNK Zadar i "Balon" Mate Matišića

HNK Zadar i "Balon" Mate Matišića

Foto: Kazalište Marina Držića / -

Hrvatsko narodno kazalište Zadar i predstava "Balon" dolaze u goste KMD-u 5. ožujka s početkom u 20 sati. Tekst Mate Matišića režirao je Zoran Mužić, a pred dubrovačku publiku izaći će glumci Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber i Petra Težak.

Matišić uspijeva pokrenuti glumačku igru kroz dramu, komediju karaktera, komediju zabune, melodramu i pučko kazalište. Svi se ti žanrovi izmjenjuju u predstavi stvarajući istovremeno koherentno kazališni događaj koji na kraju predstave stavlja gledatelja u sućutnu poziciju kako za glavnu junakinju tako i za kazalište samo.

Uz gostovanje HNK Zadra, na repertoaru KMD-a ovog tjedna su također reprize predstave "Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije" u režiji Livije Pandur. Datumi igranja su 3. & 4. ožujka u 20 sati.

Rezervacije za sve izvedbe su moguće na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr // kmd.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.