Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje)"

25.07.2015.

10:10

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art radionica Lazareti u sklopu programa Scena Karantena organizira dubrovačko gostovanje predstave "Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje)".

Radi se o predstavi koja se bavi medijem radija. Tijekom burlesknog putovanja kroz ranu povijest radija, deset  izvođača proizvodi zvučne efekte i uživo sviraju glazbu. Ta, kako je nazvana, scensko-eterska izvedba u kojoj se rekonstrukcijom radiodramskih materijala, izvedenih uživo pred mikrofonom i pred publikom, razigravaju elementi upisani u temelje radija: zvuk i tišina, kao i načini njihovog osluškivanja i zamišljanja. Igra počinje raspjevanim dramoletima iz 20-tih godina prošloga stoljeća i nastavlja se vodeći publiku kroz povijest radiofonije. U autorskom projektu Pavlice Bajsić Brazzoduro sudjeluju: Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Rushaidat,  Ljubica Letinić, Ante Perković, Matija Antolić, Dino Brazzoduro, Nina Bajsić  i Ivor Plužarić. Zvuk su oblikovali: Dino Brazzoduro, Ivan Zelić i Ljubica Letinić a svjetlo: Marino Frankola. Izvedba je u dvorištu Poslijediplomskog središta u Dubrovniku 26. srpnja u 21 sat. 

 

 

 

  

     

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.