Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

HOP Radionica "Okusi i mirisi Korčule"

02.09.2020.

17:18

Autor: Radio Dubrovnik

"Hrvatski otočni proizvod"

"Hrvatski otočni proizvod"

Foto: - / -

Udruga poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ organizira od 3. do 6. rujna radionicu „Okusi i mirisi Korčule“ uz pomoć i glavnu potporu Ministarstva turizma i sporta te ostalih porovitelja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Eu, Grada Korčule i Općine Blato.

Nositelji oznake „Hrvatski otočni proizvod“ kao i svi zainteresirani posjetitelji će imati prilike naučiti kako se pripremaju tradicionalni kolači sa Korčule, korčulanski klašuni i Blatska Lumblija.

Izvoditelji radionice su nositelji oznake HOP, Obrt „Škatula“ iz Korčule, vl. Josipa Barčić te Opg Sanja Protić iz Blata sa Korčule.

Cilj radionice je približiti javnosti važnost očuvanja tradicije, starih receptura i edukacija mlađe populacije u izradi ovih slastica kako bi se tradicija dalje prenosila. Obnovom i očuvanjem tradicije se na Korčuli nude autohtoni proizvodi turistima što je i izvjesna turistička promidžba bogate ponude otoka Korčule.

Na radionici će sudjelovati nositelji oznake HOP sa otoka Pašmana, Ugljana, Krka, Hvara i Korčule.

Te će ujedno prisustvovati radionici i predstavnici Lika Klastera Lika Destinacije, što je početak suradnje dvaju Klastera na zajedničkom udruživanju u razmjeni iskustva brendiranja i plasmana proizvoda.

Opširnije saznajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.