Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik upisuje nove članove

16.06.2019.

15:22

Autor: Radio Dubrovnik

HDLUD

HDLUD

Foto: - / -

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik, strukovna nacionalna udruga likovnih i multimedijalnih umjetnika sa sjedištem u Dubrovniku, raspisuje Natječaj za prijem novih članova. Rok za prijavu je 28. lipnja, kotizacija se ne naplaćuje, a godišnja članarina iznosi 200 kuna.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik kontinuirano djeluje preko sedamdeset godina, prvo kao podružnica Udruženja likovnih umjetnika Hrvatske (ULUH), a potom kao Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik.

HDLUDU dobrovoljno je strukovno nevladino i nestranačko udruženje vizualnih umjetnika koji žive i djeluju na području Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Republike Hrvatske i vizualnih umjetnika koji žive i djeluju izvan područja Republike Hrvatske a njihovo djelo pripada regionalnoj i hrvatskoj kulturi i umjetnosti te vizualnih umjetnika - stranih državljana koji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Republici Hrvatskoj imaju dozvolu za rad i djelovanje.

Ciljevi HDLUDU su kontinuirano i sustavno doprinositi jačanju produkcije, promocije, afirmacije i prezentacije vizualnih umjetnika, podržavati i štititi slobodu likovnog i multimedijalnog stvaralaštva, unaprijeđivati položaj umjetnika u društvu, sudjelovati u oblikovanju kulturne politike grada, županije i Republike Hrvatske te svojim djelovanjem i aktivnostima doprinositi osnaživanju polja kulture i umjetnosti kao aktivnih pokretača pozitivnih promjena u društvu.

Obaveze i odgovornosti članova su sudjelovati u ostvarivanju ciljeva i djelatnosti Udruženja, redovito plaćati članarinu te vlastitim stvaralaštvom i društvenim djelovanjem kontinuirano promicati likovnu i multimedijalnu umjetnost .

 

Temeljem članka 13. Statuta HDLUDU o prijemu u članstvo, redovitim članom može postati svaka fizička osoba koja ispunjava slijedeće uvjete:

1. da je punoljetni hrvatski državljanin ili strani državljanin sa prebivalištem u Republici Hrvatskoj;
2.da ima odgovarajuću strukovnu spremu s diplomom jednog od priznatih studija likovnih ili vizualnih umjetničkih visokoškolskih ustanova ili odgovarajuće strukovno obrazovanje u inozemstvu;
3. ako osoba nema odgovarajuću strukovnu spremu uvjet je da aktivno djeluje na području likovnog i multimedijalnog stvaralaštva najmanje pet (5) godina, što dokazuje iscrpnom dokumentacijom / kriteriji za procjenu su: umjetnička kvaliteta likovnog i multimedijalnog stvaralaštva, sudjelovanje na samostalnim, grupnim i žiriranim izložbama u relevatnim prostorima, dugogodišnje kontinurano likovno i multimedijalno djelovanje
4. da je osoba zainteresirana za djelovanje i na području Dubrovačko-neretvanske županije

 

Temeljem članka 14.Statuta HDLUDU, za primanje u članstvo HDLUDU, kandidat je dužan dostaviti slijedeću dokumentaiju:

- zahtjev za prijem u članstvo
- profesionalni životopis
- dokaz o državljanstvu ili o prebivalištu (preslika domovnice ili dokaz o prebivalištu ili boravištu),
- dokaz o strukovnom obrazovanju (ovjerenu kopiju diplome)
- dokumentaciju o umjetničkom djelovanju / (originali, kopije ili skenovi kataloga samostalnih, žiriranih, skupnih izložbi i projekata u relevantnim prostorima, poveznice na internetu, i sl ).

 

Materijali se dostavljaju isključivo u fizičkom obliku, složeni u porfolio A4 formata. Dokumentacija u digitalnom obliku (CD-i ili DVD-i) treba biti priložena u portofoliu.

Prijave se šalju na:

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik
POSTE RESTANTE
P.u. Vukovarska 16
20000 Dubrovnik

 

Komisija za prijem novih članova razmatrat će samo potpune i u roku pristigle prijave. Rezultati natječaja biti će objavljeni do 15.7.2019 . Kandidati će o rezultatima biti obaviješteni putem maila ili poštom.

Dokumentacija primljenih članova biti će zadržana u bazi podataka članova. Prilikom upisa potrebno je donijeti ili poslati dvije fotografije dimenzija 3 x 3 cm i dokaz o plaćenoj godišnjoj članarini.

Kontakt : hdludubrovnik@gmail.com

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.