Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

I Korčulani obilježili „Noć knjige”

24.04.2019.

12:22

Autor: Radio Dubrovnik/Nikola Perić

Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / -

U organizaciji Gradske knjižnice "Ivan Vidali" iz Korčule održana je u utorak 23. travnja navečer "Noć knjige" u sklopu manifestacije Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige.

"Ovom manifestacijom Gradska knjižnica 'Ivan Vidali' već osmu godinu organizira program usmjeren na promociju knjižnica, izdavača, knjige i čitanja, te razgovora o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu", uvodno je rekla ravnateljica GK "Ivan Vidali" Milojka Skokandić.

Program je započeo predstavljanjem knjige "Priče o tovaru" učenika OŠ Smokvica te radionicom informatičke pismenosti za odrasle i zanimljivim postavom izložbe fotografija "Ja sam knjiga".

Kroz ovogodišnju "Noć knjige" posjetitelji su imali i mogućnost besplatnog upisa u knjižnicu te vraćanje knjige bez naplate zakasnine. Program je završio večernjim nastupom gitarističkog dua "The Borderlines" iz Korčule (Vanda Ivelja i Marin Jerkunica).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.