Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

I u Naroni obilježavaju Međunarodni dan muzeja

18.05.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Reljef s prikazom plesačica u Arheološkom muzeju Narona

Reljef s prikazom plesačica u Arheološkom muzeju Narona

Foto: Arheološki muzej Narona / -

Ovogodišnji program povodom obilježavanja 42. Međunarodnog dana muzeja u Arheološkom muzeju Narona u znaku je završetka 27. Edukativne muzejske akcije i prezentacije programa "Ples u antici" na platou ispred crkve sv. Vida.

U realizaciji istoimenog programa sudjeluju profesori i učenici srednjih škola iz Metkovića, Opuzena i Ploča koji će ovom prilikom predstaviti svima okupljenima svoje radove i zapažanja o tome kakvi su se plesovi plesali u antičko doba, u kojim su se prigodama izvodili te kako se ples prikazivao u antičkoj umjetnosti. U sklopu događanja tradicionalne neretvanske plesove će izvesti članovi KUD-a Metković.

Nakon prezentacije će se na platou ispred crkve sv. Vida za učenike osnovne područne škole Vid, pod vodstvom stručnih djelatnika muzeja, održati likovna radionica "Ples".

Za sve individualne velike i male posjetiteljice i posjetitelje omogućili su besplatan ulaz u muzej uz razgledanje stalnog postava, izložbe iz fundusa "Staklo: nove akvizicije Arheološkog muzeja Narona" i gostujuće izložbe "Istočnomediteransko staklo" te 30 posto popusta pri kupnji muzejskih izdanja i 15 posto popusta pri kupnji suvenira.

Arheološki muzej Narona na Međunarodni dan muzeja obilježava petnaestu obljetnicu od otvorenja muzeja za posjetitelje.

"Pozivamo vas da dođete i s nama proslavite rođendan te usput otkrijete što nude ovaj prekrasni mladi muzej i stari antički lokalitet Narona", ističu iz Arheološkog muzeja Narona.

Program:

09:00 – 16:00 besplatan ulaz i razgledanje muzeja za individualne posjetiteljice i posjetitelje

09:00 – 16:00 promotivna prodaja muzejskih izdanja i suvenira

10:00 – 11:00 prezentacija Ples u antici i nastup KUD Metković na platou ispred crkve sv. Vida

11:00 – 12:00 likovna radionica Ples na platou ispred crkve sv. Vida

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.