Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ipak, objavljen "Literat" broj 11

23.12.2020.

08:31

Autor: Radio Dubrovnik

Društvo pisaca

Društvo pisaca

Foto: - / -

Unatoč vremenima koja živimo i okruženju oko nas, Društvo dubrovačkih pisaca objavilo je zadnjih dana ove 2020. godine svoj godišnjak – zbornik "Literat, broj 11.", istovjetan broju godina koliko ova udruga postoji.

Ukupno 32 autora sa svojim prilozima, raznih književnih stilova, manje više sad već znana nam imena dubrovačke književne riječi, okupila su se u novom "Literatu". Na neki način svi su tu, svi koji godinama surađuju i dio su Društva dubrovačkih pisaca.

Uredništvo potpisuju Ivana Lovrić Jović i Boris Njavro, naslovnicu je iznova osmislila, u skladu s danima koja živimo, Nora Mojaš, tehnički ga je osmislio i priredio Vinko Rožić, a iz svih tih priloga tek izdvajamo ponovno pronađene pjesme i zapise našeg Pređa, Predraga Vušovića, ali naravno i sve druge koji potvrđuju kako unatoč vremenima oko nas dubrovačka pisana književna riječ i te kako živi, te ovaj Literat treba bar prelistati.

Literat broj 11. tiskan je u maloj nakladi zbog nedostatka financijskih sredstva, zbog epidemiološke situacije na žalost neće se održati ni njegovo predstavljanje, ali se može pročitati na web stranici udruge www.dupisci.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.