Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ispred Svetog Jakova održan prvi "Umjetnički virus"

11.06.2020.

13:16

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik

Foto: - / -

Kultura đirava Gradom te se u srijedu na platou ispred crkve sv. Jakova okupio zaista veliki broj malenih kreativaca i ljubitelja klasične glazbe. Program je započeo u 18 sati prvom kreativnom radionicom "Umjetnički virus".

Radionicu vode tri umjetnice i muzejske pedagoginje iz tri ustanove u kulturi Grada Dubrovnika, Jasmina Runje iz Doma Marina Držića, Dubravka Tullio iz Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Ivona Šimunović iz Umjetničke galerije Dubrovnik.

Cilj radionica je osloboditi maštu, upoznati se s raznim likovnim tehnikama, družiti se na otvorenom i predstaviti pedagoški rad ovih ustanova u kulturi.

Samo sat vremena kasnije, točnije u 19 sati održao se koncert komorne glazbe Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Gudački komorni sastav DSO-a pod vodstvom violinistice Đane Kahriman izveo je sljedeći program: L. Sorkočević: Simfonija br. 3; A. Corelli: Sarabande, Gigue i Badinerie; J. Pachelbel: Kanon za gudače u D molu; W.A. Mozart: Divertimento u D duru, K. 136; L. Sorkočević: Simfonija br. 7 i B. Britten: Jednostavna simfonija.

Partneri u projektu su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.