Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ivana Marija Vidović članica Međunarodnog natjecanja u Lvivu

12.06.2020.

17:06

Autor: Radio Dubrovnik

Ivana Marija Vidović

Ivana Marija Vidović

Foto: - / -

U jednom od najkulturnijih središta Ukrajine i istočnog dijela Europe, u gradu Lvivu, u tijeku je karantensko međunarodno glazbeno natjecanje (via online) koje je samo za disciplinu klavira dalo priliku 1500. učesnika iz cijelog svijeta.

Veliku je čast i odgovornost u prethodnih mjesec dana imala hrvatska pijanistica iz Dubrovnika Ivana Marija Vidović, koja je sa svojim sudjelovanjem Hrvatsku prvi put upisala u ovu fantastičnu glazbenu priču a među 29 svjetskih zemalja odakle su bili ostali kolege u žiriju natjecanja.

Četiri kategorije, sudionika pregršt, a bilo je prostora i za one s invaliditetom. Naravno, ono što je najljepše za istaknuti jest da je glazba opet pokretač radosti, kreacije i spajanja često i nespojivog, a pogotovo u doba kad nam je to prijeko potrebno, u doba korona virusa COVID-19.

Neumorne natjecatelje nije omelo ništa kako bi vježbali, sudjelovali i oni sretni pobijedili, a žiri je spojio sve krajeve svijeta i odabrao buduće zvijezde pa makar je ovaj put mnogima pidžama zamijenila frak!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.