Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ivica Bota o Putu svetog Jakova u lipanjskim "Putositnicama"

18.06.2019.

10:06

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Ivica Bota, čovjek koji nikad nije puno hodao i kojemu je šetnja bila mrska, kao umirovljeni šezdesetšestogodišnji inženjer građevinarstva hodočastio je u Santiago de Compostelu na grob apostola Jakova propješačivši gotovo 900 kilometara.

Na Put sv. Jakova, kojemu je Vijeće Europe 1987. godine dodijelilo titulu "Glavne ulice Europe", zaputio se iz gradića Saint-Jean Pied-de-Port u Francuskoj, a nakon četrdeset dana rute, koju je 1993. godine UNESCO proglasio dijelom svjetske kulturne baštine, stiže u Santiago de Compostelu da bi nakon još pet dana hoda svoju Jakobovu kapicu pronašao u Finisterri gdje hodoćašće tradicionalno završava.

Ivica Bota na svom je Putu bilježio dojmove i fotografirao zanimljive detalje. Nakon izložbi u više hrvatskih gradova, svoja je sitna zapažanja i osobna proživljavanja pretočio u knjigu "S Prijateljem na Putu sv. Jakova", u kojoj jednostavno i autentično govori o iskustvima, nadahnućima, susretima i otkrićima hodočasnika na Putu sv. Jakova.

Duh Puta sv. Jakova dubrovačkoj će publici predstaviti u "Putositnicama" večeras u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, Od puča 6.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.