Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba "70 godina u službi baštine" u palači Sponza

16.08.2022.

07:26

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Zastava Društva prijatelja dubrovačke starine

Zastava Društva prijatelja dubrovačke starine

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Društvo prijatelja dubrovačke starine poziva na otvorenje izložbe "70 godina u službi baštine - Društvo prijatelja dubrovačke starine 1952.-2022." u palači Sponza večeras u 20.30.

Izložba 70 godina u službi baštine Društvo prijatelja dubrovačke starine 1952.–2022. posvećena je Gradu, koji svojim naslijeđem uvijek iznova inspirira i vuče naprijed. Posveta je svim nekadašnjim članovima, na čelu s gosparom Lukšom Beritićem, koji su svoje znanje, vrijeme i ljubav ugradili u temelje Društva te svim sadašnjim članovima - volonterima koji na najbolji način nastavljaju građansku tradiciju rada za dobrobit sveukupne materijalne i nematerijalne baštine, znamenu svoga identiteta.

Društvo prijatelja dubrovačke starine, neovisna, nevladina, neprofitna građanska udruga osnovana 1952. godine u svrhu čuvanja, zbrinjavanja i promicanja bogate i slojevite dubrovačke kulturne baštine 12. kolovoza 2022. godine navršila je 70 godina postojanja i rada u službi baštine. Utemeljitelj Društva, prvi i doživotni počasni predsjednik bio je Lukša Beritić koji je imao viziju da građani volonteri brinu za svoje spomenike uz pomoć stručnih institucija, unoseći u njihovu zaštitu svijest i savijest dubrovačkoga puka.

Nakon otvorenja, izložba će se moći razgledati do 28. kolovoza, svakim danom od 9 do 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.