Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba Dubravke Lošić "Susret u Depou"

29.11.2015.

00:02

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku će večeras u skladištu bivše tvornice ulja Radeljević u Gružu biti otvorena izložba Dubravke Lošić pod nazivom “Susret u Depou“. Izložba, u prostoru koji je i atelier Dubravke Lošić, moći će se razgledati do 6. prosinca.

Bit će predstavljeni radovi ove dubrovačke umjetnice iz njenih starijih i nekoliko novih ciklusa. U prostoru depoa bivše dubrovačke tvornice je atelijer Dubravke Lošić pa je i koncept ove neuobičajene izložbe u dosluhu s ambijentom uz prepoznatljiv umjetnički rukopis koji uvijek iznenađuje. Budući će biti izloženi radovi iz ciklusa „Marioneta“, „Luna“, „Morske psine“, „Rozarij“, „Trkači“, „Ženska soba“, „Kalamota“, „Portreti“ i drugi te radovi, uz ostale, iz novijih ciklusa „Lovci na snove“, „Prozori“, „Lovci na zvijezde“ – može se reći da će to biti zanimljiva izložba gotovo retrospektivnog odabira u neobičnom izložbenom prostoru atipičnih galerijskih protokola. Posjetitelji će moći vidjeti ambijent u kojem umjetnica radi, finalizirane radove ali i one spremljene i pohranjene nakon nekih drugih izložbi. Za dubrovačke umjetničke okolnosti pa i za izlagačku i galerijsku praksu, po svemu zanimljiv izazov i poziv. Izložba će se moći se razgledati do 6. prosinca svakog dana od 17 do 20 sati.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.