Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba Dubrovačkih muzeja „Lloydovi slikopisi“ u Splitu

11.05.2015.

00:30

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba Dubrovačkih muzeja „Lloydovi slikopisi“ predstavljena je u Hrvatskom pomorskom muzeju u Splitu, gdje će ostati otvorena i tijekom ljeta.

Izložba "Lloydovi slikopisi: Svjedočanstva o Sredozemlju s kružnih putovanja putničkih parobroda Jugoslavenskoga Lloyda 1930-ih godina" svjedoči  o Sredozemlju tridesetih godina prošlog stoljeća i  luksuzu ondašnjih kružnih putovanja. Svjedočanstva o kružnim putovanjima parobroda „Kraljica Marija“ i „Princeza Olga“ sačuvana su na negativima na staklu u fundusu Pomorskog muzeja Dubrovačkih muzeja, a na izložbi su prezentirane njihove reprodukcije. Autor izložbe je Đivo Bašić a likovnog postava Ivona Michl. Izložba je prvi put postavljena u prosincu 2011. godine u Kneževu dvoru, da bi u ljeto 2012.  gostovala u Muzeju Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu, a početkom ove godine u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.