Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba fotografija Gorana Bisića "7x3" u Klubu Dubina

02.12.2022.

10:04

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Izložba fotografija Gorana Bisića "7x3" u klubu Dubina

Izložba fotografija Gorana Bisića "7x3" u klubu Dubina

Foto: Klub Dubina / -

Peta samostalna izložba fotografija Gorana Bisića pod nazivom "7x3" bit će otvorena u 19:15 u klubu Dubina u Kulturnom centru Jadran (ulaz iz Ulice A. Hebranga).

"Tajna naziva izložbe '7x3' potiče od sedam triptiha, odnosno sedam fotografskih priča, svjetlom protkanih Goranovih svjetova grada Dubrovnika, koji se stilski, tematski i sadržajno prožimaju u njemu svojstvenoj vizualnoj čaroliji. Maske u izlogu žive svoj život isprepleten našom realnošću, skladna torza lutaka u Luži i poluotvorena željezna vrata vode prolaznicu iz magičnog Goranovog svijeta odraza u naš svakodnevni trivijalni svijet. Sjenke prolaznika žive svoj vlastiti život bez doticaja s onima koji ih tvore u neobičnoj igri svjetla i obrisa na izlizanom kamenom dubrovačkom pločniku. Silueta goluba se odražava u gradskim lokvama ili se uzdiže u visine i tvori, potpomognuta tisućljetnom gradskom arhitekturom, posebnu kompoziciju niskog ili srednjeg rakursa. Osamljeni prolaznik putuje unutar moćnog ravnog, kružnog ili dijagonalnog arhitektonskog okvira. Odrazi u mirnoj vodi gradskih lokvi posebni su i izokrenuti kadrovi gdje slučajni prolaznik istodobno egzistira u stvarnom i paralelnom, refleksnom svijetu. Žurba prolaznika kroz kišni dan ili miran boravak na Porporeli s pogledom prema pučini. Akcent na mladi par osvijetljen blagim svjetlom u tamnoj noći, kao i ljudi i životinje koji nesvjesno isprepliću svoje putove, što Goran bilježi svojim okom i fotoaparatom", ističe u pozivu Igor Brautović.

Goran Bisić je rođen 1977. godine u Tuzli, a zadnjih dvadeset godina živi i stvara u Dubrovniku. Izlagao je na tridesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i šire, kao i u mnogim fotočasopisima. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj rad. Njegova peta samostalna izložba predstavlja kontinuitet njegovog prepoznatljivog fotografskog izričaja i prava je poslastica svakom ljubitelju umjetničke fotografije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.