Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba fotografija Marca Ribouda "Dalmacija, pogled u svijet"

26.07.2015.

17:49

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložba slavnog francuskog fotografa Marca Ribouda "Dalmacija, pogled u svijet" otvorena je u sklopu popratnog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć u Sponzi.

Izložba se je dio programa Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj i u Dubrovniku je predstavljena nakon Zagreba a slijedi i njena splitska izložbena epizoda. Uz 15 najpoznatijih djela ovog proslavljenog, danas 92-godišnjeg fotografa, koji je radio za Magnum te autora brojnih knjiga i monografskih izdanja, hrvatskoj je publici po prvi puta predstavljeno i 30 fotografija koje je Marc Riboud snimio u Dalmaciji tijekom svog boravka 1953. godine. Među izloženom fotografijama u atriju Sponze posebnu pozornost plijene Riboudove fotografije Dubrovnika, njegovih stanovnika i vizura grada koji ga, očito je, nije ostavio ravnodušnim. Izložbu su otvorili pomoćnica intendanta Igara za dramski i popratni program Mani Gotovac, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu Miroslav Gašparović te Luc Levy, ravnatelj Francuskog instituta u Hrvatskoj. Izložba Marca Ribouda u palači Sponza ostaje otvorena do 13. kolovoza. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.